Koronavirüs’ünün ortaya çıkmasıyla benzeri görülmemiş şeylere olaylara tanık oluyoruz. Dünyanın yaklaşık üçte ikisi karantina altında, evinden çıkmıyor. Bu durum insanın çevre kirliliğine olan etkisini de gözler önüne seriyor. Hava Kirliliğinin yoğun olduğu birçok şehirde kirliliğin yarı yarıya düştüğü kaydediliyor.
Koronavirüs nedeniyle Dünya tarihinde ilk defa hava kirliliği azalma eğilimi göstermekte. Gözle görülebilir bu değişimi bilim insanları da istatistiki bilgiyle doğrulamış bulunmakta. Bilim insanları Paris’te% 54 oranında bir azot dioksit düşüşü ve Madrid, Milano ve Roma’da yaklaşık% 50’lik bir düşüş olduğunu söylemekteler.
Ayrıca NASA, Kuzeydoğu ABD’ye göre hava kirliliğinde %30’luk bir düşüş, Çin’de ise yine %30’a varan bir düşüş bildirdi.
Bu verileri çıplak gözle de teyit etmek mümkün. Özellikle metropollerde çekilen Koronavirüs nedeniyle uygulanan karantina öncesi ve sonrası fotoğraflara bakınca durum oldukça açık.
Kimbilir, belki de Koronavirüsü, doğanın insana af dilemesi için verdiği son şanstır!
1. Hindistan – Yeni Delhi

2. Los Angeles, Kaliforniya

3. Yamuna Nehri, Yeni Delhi, Hindistan

4. Yeni Delhi, Hindistan

5. Venedik, İtalya

6. Milan, İtalya

7. Jakarta, Endonezya

8. Kuzey Cakarta, Endonezya

9. Venedik Lagünü
