Kadınların özellikle sanayi devriminden sonra iş hayatına atıldığı söylenmektedir. Fakat günümüzde dahi elinin hamuruyla erkek işine karışma benzeri söylemler hala kullanılmaktadır.
Californialı fotoğrafçı Chris Crisman “Women’s Work” ismini verdiği çalışmasında “erkek işlerini” yapan kadınlara yer vermekte, cinsiyete dair basmakalıp yargıları yıkmayı amaçlıyor. Projenin hikayesi, 2016 yılında, Chris’in bir arkadaşının, ona kasap olmaya karar veren başka bir arkadaşından bahsetmesiyle başlamış. Chris, kadın bir kasapla hiç tanışmadığı fark ederek bahsi geçen kişiyle tanışmak istemiş. Serinin ilk fotoğrafı böylece ortaya çıkmış. Fotoğrafın başrolü Heather Marold Thomason, erkek egemen meslekleri üstlenen kadınları bulmak için Chris Crisman’a ilham olmuş.

Balıkçılardan itfaiyeci ve çiftçilere; Chris birçok kadına ulaşmayı başarmış. Projeye dahil etmek istediği başka kadınlar da olduğunu söyleyen sanatçı, onları bulmaya gideceğini ve “Women’s Work”ün son kullanma tarihi olmayan bir proje olduğunu söylüyor. “Ben büyürken, istediğim her şeyi yapabileceğime inanarak yetiştirildim. Çocuklarıma buna benzer bir mesaj vermek istiyorum. Onlara hayallerinin sınırsız olduğunu anlatmak, tutku duydukları her şeyde ebeveynlerinin onları destekleyeceğini hissetmelerini sağlamak istiyorum.” diyen Chris, bu fotoğraf serisinin mesajını tek cümleyle açıklıyor: “Cinsiyet, profesyonel hayatın fırsatlarını belirlememelidir.”








